Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Aurecon Ring Stop kapszula 30x

4.605 Ft
Menny.:db
Cikkszám: FF032
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Gyártó: Fytofontana

Fülzúgás, fülcsengés elleni étrend-kiegészítő készítmény.Vitaminokkal és természetes összetevőkkel a fülzúgás kezelésére.

Leírás és Paraméterek

Fülzúgás, fülcsengés elleni étrend-kiegészítő készítmény.

Vitaminokkal és természetes összetevőkkel a fülzúgás kezelésére.

Az emberek jelentős részét érint a fülben időnként, vagy állandóan jelenlévő zaj (tinnitus), mely az egészen halk hangtól az elviselhetetlenül erős zajig fokozódhat. Mindenki másként éli meg ezt a hangot, lehet suttogás, sípolás, zúgás, fütyülés, csengés, pattogás illetve számtalan egyéni változat. Előfordul, hogy a jelenség átmeneti, de néhány hónap elteltével már krónikus tinnitusról beszélünk. Ez a tünet különböző mértékben viseli meg az embereket. Az állandó zaj megakadályozza a pihenést, s ez kimerültséghez, figyelemzavarhoz, súlyos esetben akár depresszióhoz is vezethet. Kialakulásának számtalan oka lehet. Ide tartoznak különféle fülészeti, neurológia, belgyógyászati elváltozások, betegségek, valamint a zajártalom és pszichés problémák.

Öt érzékszervünk egyike a fül, mely a külvilágból érkező zajokat rezgések formájában érzékeli, majd ingerület formájában a hallóidegen közvetíti az agy felé, ahol megtörténik az információ feldolgozása. Ez az összetett folyamat sok ponton sérülhet. Erős károsító hatást jelent napjainkban az egyre növekvő zajterhelés is. A sztereó fejhallgatók, a televízió, a filmek, az elektromos készülékek, a fűnyírók, a hordozható hajszárítók, a zenei koncertek, a porszívók, a motorkerékpárok, stb. komoly terhelést jelentenek a fül számára.

Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA - Environmental Protection Agency - USA) szerint, ha a hang meghaladja a 70 decibelt (dB), különösen, ha ez a hang hosszantartó, halláskárosodást okozhat. A legtöbb telefonjelzőhang 80 dB hangot sugároz, a motorkerékpárok, motoros szánok és hasonló motorok mintegy 90 dB tartományban mozognak, a gyári munkások 100 dB-es hangerőnek vannak kitéve, és egy rock koncert mintegy 130 dB hangot közvetít. Becslések szerint, ha kiáltunk, hogy mások meghalljanak, a hang olyan tartományba jut, ami már a hallás működésére veszélyt jelenthet. A hallás érzékenységének átmeneti romlása erős zajok hatására, az átmeneti küszöbeltolódás. Ezt az érzést tapasztaljuk meg pl. hangos mozi, rock koncert, vagy erős utcai zajok után, amikor a csendes környezetben kevésbé érzékeljük a zajokat. Bár az éjszakai csendes alvás általában helyreállítja a hallást, ez egy jelzés, hogy a hasonló erősségű tartós zajok, a hallás maradandó károsodásához vezetnek. Veszélyeztetett munkakörben dolgoznak pl. a mozdonyvezetők, katonák, építkezési munkások, a vadászok és a zenészek (főként rockzenészek). Az Amerikai Népegészségügyi Intézet (Natural Institutes of Health - USA) legújabb statisztikái azt mutatják, hogy a hallásproblémák akár 1/3 része a zajjal kapcsolatos. Az Országos Egészségügyi Statisztikai Központ (National Center for Health Statistics) kiadott egy jelentést, miszerint a mai hallás-statisztikai adatok résztvevőinek harmadát fiatalok alkotják, és hogy a legtöbb esetben a halláskárosultság elkerülhető lett volna. A kis zajterhelésnek kitett populációkon (pl. a távoli szudáni törzsek és Kelet-Írország) végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a vizsgált csoportra nem jellemző a halláskárosodás.

Egy nemrégiben készült tanulmány (Occupational and Environmental Medicine 2001;58:761, 769-773) szerint, a zajosabb környezetben élőknél nagyobb a valószínűsége a magas vérnyomás kialakulásának, mint akik csendesebb környezetben élnek. A Koch Robert Intézet 1700 embernél vizsgálta a zaj hatását. Kiderült, hogy azoknál az embereknél, akik olyan területen élnek, ahol az átlagos éjszakai zajszint 55 decibel vagy afölött van, kétszer nagyobb a valószínűsége a magas vérnyomás kialakulásának, mint azoknál, akik 50 decibel zajnak vannak kitéve. "Ez a tanulmány azt mutatja, hogy a zaj növeli a vérnyomást, és így hosszantartó hatása van az egészségre," – nyilatkozta Dr. Heidemarie Wende, a Federal Environmental Agency (Német Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal) munkatársa.

A tinnitus legvalószínűbb oka a zajexpozíció. A fülzúgással kezelendők 90%-a szenved különböző fokú, zaj által kiváltott halláscsökkenésben, függetlenül attól, hogy tud róla, vagy sem. Az egyéb okok között a stressz, a magas vérnyomás, a hallócsontok meszesedése (otosclerois), a hallóideg károsodása, érproblémák és a fület károsító egyéb tényezők szerepelhetnek. Fel kell hívni a figyelmet az MP3 lejátszók, a videojátékok, és a fülhallgatók veszélyére is, hiszen főként a fiatalok használják, így már egészen fiatal kortól ki vannak téve a káros hatásoknak.

A fülzúgás, fülcsengés (tinnitus) kezelését segíteni tudjuk életmódbeli változtatásokkal is. Érdemes minél több időt tölteni csendes környezetben (pl. hétvégi kirándulások), kerülni a gyakori, hangos zajokat, fejhallgató használatát. Erős zajjal járó tevékenység során érdemes füldugóval védeni a fület. Bizonyos tápanyagok bevitele is fontos, melyek fokozzák a sejtek optimális működését, és védenek a sejtkárosító szabadgyököktől, valamint támogatják a fülben lévő kis erek keringését. Az állandó fülzúgás zavarja a pihenést, feszültséget okoz, mely tovább rontja az állapotot, ezért hasznos lehet az idegrendszer nyugtatása, lecsendesítése. A Fytofontana Aurecon Ring Stop étrendkiegészítő összetevőit, a svájci Herb-Pharma AG a fenti elvek alapján állította össze.

A legfontosabb összetevők:

A kudzu (Pueraria lobata) flavonoidokat, glutaminsavat és egyéb olyan anyagokat tartalmaz, melyek antioxidáns hatást fejtenek ki. Nyugtató hatása révén gátolhatja a fülzúgás erősödését.

A komló nyugtató hatása jól ismert, a macskagyökérrel együtt gyakori összetevője, a nyugtató teakeverékeknek.

A macskagyökeret (Valeriana officinalis) régóta használják a szorongás, a félelem oldására. Menstruációs panaszokat és epilepsziát is kezeltek vele. Nyugtató hatása mellett nem okoz fáradtságot, így a koncentrációt inkább serkenti.

A szintén antioxidáns citrus bioflavonoidok antimikróbás hatása megakadályozza a baktériumok, vírusok és gombák elszaporodását, segít megelőzni a gyulladást, és fokozza az ellenálló képességet.

A C-vitamin antioxidáns hatása jól ismert.

A fűzfakéreg javítja a vérkeringést, valamint gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással bír.

Az alfa liposav igen erős antioxidáns, így véd a szabadgyökök idegkárosító hatása ellen. Mint minden antioxidáns, az alfa-zsírsavak is jobban hatnak kombinálva, pl. C- és E-vitaminnal. Az alfa-zsírsavak javítják az idegek vérellátását, és elősegítik az ingerület elvezetését.

A Q10 koenzim az E-vitaminhoz hasonló erőteljes antioxidáns, amely segít a védekezésben a hallórendszert károsító szabadgyökök ellen.

A ginkgo biloba támogatja az agy megfelelő vérellátását, így javíthatja a keringés elégtelenségéből adódó hallás- és egyensúlyproblémákat.

A B6-vitamin támogatja az idegműködést, így segítséget nyújthat a hallóideg épségének megtartásában.

A B1-vitamin - más néven tiamin - elsődleges feladata a szénhidrát-anyagcserében részt vevő enzimek működésének segítése. Ezenkívül fontos szerepet tölt be az idegsejtek karbantartásában.

Használat és adagolás

A Fytofontana Aurecon Ring Stop a tünetek enyhítésével segít fenntartani a lelki egyensúlyt, lehetővé teszi a pihenést, így javítja a fizikai és mentális állapotot.

Ajánlott adag: napi 2x1 tabletta, étkezés után. Súlyos tünetek esetén az adag emelhető napi

3x1 tablettára.

Mind a tünet, mind az okok sokszínűsége miatt a javulás üteme igen egyéni. Van, aki már 2 hét után jelentős javulásról számol be, de általában 6-8 héten belül észlelhető a zajszint csökkenése. Előfordul, hogy átmenetileg felerősödnek a panaszok, de ezt javulás követi. Mivel a tinnitus igen makacs tünet, kezelése kitartást és türelmet igényel. Célszerű a kezelést minimum 3 hónapig fenntartani, a legjobb eredmények fél éves kúra után érhetőek el.

A kezelés kiegészítésére javasolt a megfelelő étrend kialakítása. Fogyasszon több zöldséget, tengeri halat és diót. Fontos a középfül és a garat közötti járat (Eustach-kürt), valamint az arcüregek átjárhatóságának és a megfelelő nyomásviszonyoknak a fenntartása

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.