Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Culevit Max filmtabletta 112x

12.978 Ft
Menny.:db
Egységár: 115,88 Ft/db
Cikkszám: 117439
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. december 14.
Szállítási díj: 1.090 Ft
Forgalmazó: Culevit

Leírás és Paraméterek

Culevit MAX A daganatos betegek számára kifejlesztett, speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer készítmény napi négyszeri szedés mellett kényelmesen beilleszthető a mindennapi étrendbe. A mindennapi táplálkozásba illesztését az onkológiai kezelések mellett is javasoljuk!

Mi a Culevit Max filmtabletta?

A Culevit Max filmtabletta speciális – gyógyászati célra szánt – táp­szer daganatos betegek részére.

A Culevit Max filmtabletta aktív összetevői – bizonyos vitaminok (C, B6, B2, biotin), aminosavak (L-arginin, L-fenilalanin, L-hisztidin, L-triptofán, L-metionin, L-tirozin), ásványi anyagok (szelén) és egyéb komponensei (L-almasav, adenin, glükózamin, liponsav) – a keringési rendszerünkben is jelenlévő anyagok. A Culevit Max filmtabletta folyamatos szedése ezeknek az esszenciális és fontos anyagoknak a megnövelt bevitelét biztosítja.

A Culevit Max filmtabletta napi adagjának (4×4=16 filmtabletta/nap) – szelénnel kiegészített – aktív összetevő mennyisége azonos a Cu­levit Forte tablettáéval (15×2=30 tabletta/nap) és a Culevit Forte italporéval (1 tasak/nap).

A készítmény cukormentes, így cukorbetegek és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

A Culevit Max filmtablettát minden nap kell fogyasztani, szünetet beiktatni nem célszerű.

Melyek a készítmény aktív összetevői?

Egy filmtabletta 293,94 mg L-arginint, 143,12 mg C-vitamint, 103,25 mg L-fenilalanint, 101,87 mg L-hisztidint, 79,63 mg L-almasavat, 72,75 mg L-triptofánt, 24,25 mg L-metionint, 7,06 mg adenint, 5,63 mg glükózamint, 4 mg L-tirozint, 3,12 mg B6-vitamint, 2,56 mg li­ponsavat, 2,5 mg B2-vitamint, 0,094 mg biotint és 6,9 μg szelént tartalmaz.

Mit tartalmaz még a készítmény?

Adalékanyagként hidroxipropil-metil-cellulózt, mikrokristályos cellu­lózt, talkumot, magnézium-sztearátot, kolloidális szilícium-dioxidot, titán-dioxidot, glicerint, sztearinsavat és karamellt tartalmaz.

Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?

A filmtabletta szedése ajánlott rosszindulatú daganatos betegség­ben szenvedők étrendi ellátására, terápiájuk kiegészítésére.

Mikor nem szabad a készítményt szedni?

Amennyiben Ön az összetevők bármelyikére allergiás, akkor nem szabad fogyasztania a készítményt! Fenilketonuriás betegeknek – a fenilalanin-tartalom miatt – ellenjavallt. Homociszteinuria és hiper­homociszteinémia esetén – a metionin-tartalom miatt – használata kerülendő.

Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt?

A készítmény nem használható egyedüli tápanyagforrásként!

Fogyaszthatják-e gyermekek is a készítményt?

Igen, szedhetik, az adagolás testsúlyfüggő. A készítmény szedését 6 éves kor alatt beszélje meg kezelőorvosával. A javasoltnál nagyobb adagok bevételét megelőzendő – a gyermekek biztonsága érdeké­ben – a készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel együtt?

Igen, a gyógyszerek döntő többségével együtt – kellemetlen és/vagy káros kölcsönhatás kialakulásának veszélye nélkül – alkalmazható.

Egyes gyógyszerkészítmények – pl. a depresszióban alkalmazott szerotonin visszaszívódást gátló (SSRI) szerek; immunmoduláns készítmények (pl. Interferon) – használata mellett viszont a triptofán

bevitele kerülendő. Ilyen esetekben a készítmény szedésének megkezdése előtt feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával.

Mit kell megfontolni terhesség és szoptatás ideje alatt?

Ilyen esetekre vonatkozó – nagy mennyiségű tabletta szedé­sével kapcsolatos – adatokkal nem rendelkezünk. Terhes- és szoptató anyák az alkalmazás előtt beszéljenek kezelőorvosuk­kal (szülész-nőgyógyász szakorvos, ill. gyermekorvos)!

Mi az ajánlott adag?

Napi 4 × 4 filmtabletta szedése ajánlott felnőttek részére.

Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?

A filmtablettákat lehetőleg étkezések között, 4 óránként, minden nap, reggeltől estig ajánlott szedni. Törekedni kell a készítmény lehetőleg üres gyomorra történő bevételére (pl.: kb. 30-45 perccel étkezés előtt, vagy 2 órával étkezés után). Így például az első 4 tablettát reg­gel ébredés után, a második négyet ebéd előtt, a harmadik négyet uzsonna előtt, a negyedik négyet pedig vacsora előtt kell bevenni.

A készítmény használatát már a daganatos betegség alapos gya­núja esetén javasolt elkezdeni. A tápszert az onkológiai kezelések megkezdése előtt, mellett és azok befejezése után folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott alkalmazni.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?

A javasolt adagolás mellett mellékhatás nem ismert.

Mire kell még ügyelnie a készítmény szedése során?

Meglévő gyomor- és nyombélfekély, extrém mértékű gyomorsav­túltengés esetén a Culevit Max filmtabletta használata egyéni mér­legelést igényel.

Pajzsmirigy alul-, ill. túlműködés esetén kérje ki endokrinológus szakorvosa véleményét a filmtabletta szedésének megkezdése előtt (tekintettel a készítmény L-fenilalanin és L-tirozin tartalmára)!

Ha Ön a nagyon ritka szerotonintermelő karcinoid tumoros meg­betegedésben szenved, kérjen szakvéleményt kezelőorvosától (a készítmény triptofán tartalma miatt).

Vesedialízisre (művesekezelésre) szorulók és súlyos májelégtelen­ségben szenvedők konzultáljanak urológusukkal, ill. hepatológusuk­kal/gasztroenterológusukkal.

Mennyi ideig szedhető a készítmény?

Amíg a szervezetben kimutathatóan jelen van a daganat, a készít­ményt folyamatosan, 4×4 tabletta/nap dózisban ajánlatos szedni. Daganatmentesség elérése után hat hónapig továbbra is javasolt a 4×4 tablettát, majd ezután legalább még hat hónapon át minimum napi 4×2 tablettát folyamatosan fogyasztani.

Hogyan kell tárolni a Culevit Max filmtablettát?

A készítmény lakkozott alumínium flakonba van csomagolva és fény­től védve, száraz helyen, szobahőmérsékleten (15-25ºC között) kell tárolni. A filmtabletta a levegő nedvességtartalmára érzékeny, ezért csak az eredeti, jól zárható flakonjában tárolható! A tárolás során a filmtabletta elszíneződhet, apró foltok formájában, ez azonban a készítmény minőségét nem befolyásolja.

A fogyasztással, tapasztalatokkal kapcsolatban felmerülő kérdé­sekkel hívja a Culevit Tanácsadó Szolgálatot:

+36 1 321 2111Tápanyag-összetétel 100g Napi adag
16 tabl.
Energiatartalom kJ 1070 212
kcal 251 50,0
Zsír g 0 0
Amelyből telített zsírsav g 0 0
Szénhidrát g 0,46 0,09
Amelyből cukor g 0 0
Rost g 0 0
Fehérjetartalom g 48,5 9,60
Só g 0 0
Vitaminok
C (aszkorbinsav) g 11,6 2,29
B6 (piridoxin HCl) g 0,25 0,05
B2 (riboflavin) g 0,20 0,04
Biotin mg 7,6 1,50
Ásványi anyag
Szelén (nátrium-szelenit) ug 558 110
Aminosavak
L-arginin g 23,8 4,70
L-fenilalanin g 8,35 1,65
L-hisztidin g 8,24 1,63
L-triptofán g 5,89 1,16
L-metionin g 1,96 0,39
L-tirozin g 0,3 0,06
Egyéb aktív összetevők
L(-)almasav g 6,4 1,27
Adenin g 0,57 0,113
Glükózamin (glükózamin HCl) g 0,46 0,090
Liponsav g 0,21 0,041


FONTOS FIGYELMEZTETÉS: A Culevit Max filmtabletta szedése nem helyettesíti az onkológiai kezeléseket és gyógyszereket! A készítmény csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható! A tápszer gyermekek elől gondosan elzárandó! A készítmény szedését 6 éves kor alatt, illetve terhesség és szoptatás esetén beszélje meg szülész-nőgyógyász, ill. gyermekorvosával! A Culevit Max filmtabletta cukormentes, ezért cukorbetegek és laktózérzékenyek is fogyaszthatják! A készítmény nem használható egyedüli tápanyagforrásként! A B2-vitamin a vizeletet sárgára festi.

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.