Leírás
A K1-vitamint a táplálékokkal visszük a szervezetünkbe, a K2-vitamint pedig bélbaktériumaink állítják elő. A K-vitamin legfontosabb forrásai a különféle levélzöldségek, a fejes káposzta, brokkoli, spenót, bimbós kel, a tejtermékek és a máj.
A K2-vitamint a vastagbélben lévő egyes baktériumok termelik; idős korban, illetve antibiotikus kezelés hatására termelése csökkenhet.
A K-vitamin hiány tünetei közé sorolandók a véralvadási problémák feltűnése, mint például egy egyszerű orrvérzés szokatlanul sokáig elhúzódik, avagy vérzékenység is kialakulhat. A nők ilyenkor intenzívebb menstruációs vérzést tapasztalhatnak.
Javasolt adagolás: Napi 1 tabletta bőséges folyadékkal lenyelve.
Hatóanyagok napi 1 tablettában: K2-vitamin: 100µg
Összetevők: dikalcium-foszfát, maltodextrin, kukoricakeményítő, nátrium-karboxymethyl keményítő, stabilizátor: HPMC, PEG, térfogatnövelő: magnézium-sztearát, K2-vitamin (menakinon)
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.