Leírás
A mákolaj hozzájárulhat a kalcium hatékony beépüléséhez a csontokba magas foszfortartalmának köszönhetően. Segíthet a vér koleszterinszintjének normalizálásában, a magas vérnyomás csökkentésében, a trombózis és az embólia megelőzésében. Nyugtató és altató hatású, hozzájárulhat az idegrendszer normál működéséhez. Segíthet a szellemi teljesítőképesség növelésében.
A mákolajat hidegen sajtolással készítik a mákszemekből. A hidegen sajtolt mákolaj nagy arányban tartalmaz kalciumot, vasat, magnéziumot és E-vitamint a telítetlen zsírsavak (főleg olajsav és linolsav) mellett. A kalcium alapvető a csontok számára, a vas felelős többek között a körmök és a haj egészségéért, az E-vitamin alapvető vitamin a szépségápolásban és a bőr egészségének megőrzésében, a magnézium összetett szerepet tölt be a szervezetben. A mákolaj segít a csontritkulás megelőzésében, kezelésében. Hosszú távú fogyasztásával megelőzhető a csontok ásványianyag-tartalmának jelentős csökkenése, illetve a már kialakult csontritkulás is visszafordítható.
Változókorban lévő és várandós nők számára kifejezetten ajánlott fogyasztása, változókorban megakadályozza a csontszövetek leépülését, terhesség idején támogatja az anyaméhben is az egészséges csontfejlődést. A mákolaj javíthat a hangulaton természetes idegerősítőként és feszültségoldóként. Támogatja a szív- és érrendszer egészséges működését, normalizálja a magas vérnyomást és a koleszterinszintet, hozzájárul a nyugodt alváshoz. Tisztítja a bélrendszert, megtisztítja a bélcsatornák falát, fellazítja a béltartalmat.