Leírás
Összetevők: Búzacsíra szárítmány, Brokkolicsíra szárítmány, Szőlő mag-héj szárítmány, Cirok mag-héj szárítmány, Szeder mag-héj szárítmány, Cseresznyehéj szárítmány, Ribizli mag-héj szárítmány, Bodza héj szárítmány, Szilva héj szárítmány, Almahéj szárítmány, Lucernacsíra szárítmány, zselatin, színezék (titán-dioxid).
Tápérték mg/1 kapszulára vonatkozóan
Energia: 8,91 kJ 2,113 (Kcal)
Fehérje: 107,46 mg
Szénhidrát: 87,93 mg
Zsír: 29,11 mg
A flavonoidok a fotoszintézisre képes növények másodlagos anyagcsere termékei, melyek a polifenol típusú vegyületek csoportjába tartoznak.
A kapszula flavonoid tartalma a FLAVIN7 gyümölcseinek liofilizált koncentrátuma.
A flavonoidok főleg az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. A flavonoid típusú vegyületek megkötik a szabadgyököket és antioxidáns hatással rendelkeznek. (Az antioxidánsok olyan stabil molekulák, melyek az instabil oxidánsokhoz kötődnek és semlegesítik azokat. Az oxidánsokat mindig is összefüggésbe hozták a rákkal és a korai öregedéssel.)
A flavonoidok kiváló élettani hatását számos külföldi és hazai klinikai és laboratóriumi vizsgálat igazolja.
Mit kell tudni az Enzimekről?
- Olyan fehérjék, melyek a szervezetben lezajló kémiai reakciók sebességét fokozzák (katalizálják)
- Háromezer enzimet fedeztek fel az emberi szervezetben.
- Egyetlen perc alatt az enzimek 36 millió biokémiai folyamatban vesznek részt.
- Születésnél már rendelkezünk egy adott mennyiséggel, ám utána, csakúgy mint a vitaminokat, folyamatosan pótolnunk kell.
- Ám a vitaminokkal ellentétben, az enzimeket csak élő szervezet tudja létrehozni.
- A legkitűnőbb enzimforrásunk a növényi csírák.
A pici magból, a nedvesség és a meleg hatására, óriási energiával tör elő az új élet. A magok egy növény felneveléséhez szükséges hatalmas mennyiségű ENZIMET tartalmaznak, amely csírázáskor még inkább felszaporodik!
Egészségünk múlik azon hogy van-e elegendő enzim a szervezetünkben!
A gyógykezelések, a hiányos táplálkozás, és a betegségek is óriási mennyiséget emésztenek fel enzim-háztartásunkból, így idővel az egyensúly megbomlik, a szervezet egyre jobban ki van téve a súlyos betegségeknek.
A csíra tartalmazza az összes szükséges alkotóelemet, amire a szervezetnek szüksége van az egészséghez. Mikor a magból csíra lesz, C-vitamin tartalma a 27-szeresére duzzad, karotin tartalma 2 órai csírázás után mintegy 200%-al, B-vitamin tartalmuk 50%-al, E-vitamin tartalmuk 120%-al nő.
A biocsírák 25%-al több energiát tartalmaznak mint a hús, de nem hízlalnak.
Brokkoli csíra:
Hidrokinonglükozid tartalma megakadályozhatja a rák kialakulását és növekedését, leghatásosabb növényként említik a vastagbél- és a gyomorrák legyőzésében, kiemelkedően fontos szerepe lehet a prosztata-, végbél-, nyelőcső-, tüdő- valamint hólyagrák legyőzésében is.
Búza csíra:
Már az ókori Egyiptomban is használták, valamint a népgyógyászat is ismerte roboráló, erősítő, méregtelenítő és daganatellenes hatását.
Lucerna csíra:
Növényi ösztrogén tartalma segíthet a mellrák megelőzésében, vastagbélgyulladásban szenvedők gyógytápláléka.
Felhasználási javaslat: 2 x 2 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 3 x 2-3 kapszula/nap.
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!