Leírás
Flavin7 ital hidrogénnel dúsítva!
A legerõsebb flavonoidok magas antioxidáns kapacitással! A gyümölcskoncentrátum jelentõs mértékben tartalmaz bioflavonoidokat és erõs redukciós képessége révén ORP -400 mV értékkel bír.
Flavin7 ital: A Flavin7 1998 óta van forgalomban Magyarországon. Eddig több, mint ötszázezer termék vásárlása bizonyította, hogy a bioflavonoidoknak és a növényi antioxidánsoknak kiemelkedõ szerepe van az egészség megõrzésére, helyreállítására figyelõ emberek körében. A Flavin7 az itt látható megjelenésében, hamisítatlan eredeti növényi összetevõkkel az elmúlt évek során jelentõsen növelte hatóanyag tartalmát, illetve ezen változatában már a hidrogén is megtalálható.
Szervezetünkre gyakorolt jótékony hatása:
Fogyasztása segíti a sejtek regenerálódását, optimalizálja mûködésüket.
Lassítja az öregedés folyamatát és erõsíti szervezetünk ellenálló képességét a káros külsõ hatásokkal szemben.
Növeli az állóképességet, javítja a memóriát.
Kiválóan alkalmas a gyakori stresszhelyzetek által okozott állapotok csökkentésére.
A tapasztalatok alapján állítható, hogy fogyasztásával csökken a koleszterin és a triglicerid szint, amelyek a szív- és érrendszeri katasztrófák rizikófaktorai. A tiszta érrendszeren keresztül lehetõvé válik a méreganyagok kiürülése, a méregtelenítõ szervek hatékony mûködése.
Megelõzhetõ, megszüntethetõ a vérkeringés elégtelen mûködésébõl adódó egészségkárosodás, normalizálódik a sejtek oxigén- és tápanyag ellátása.
Fogyasztói tapasztalatok bizonyítják, hogy elõnyös a cukorbetegségben szenvedõk számára is.
Mik azok a Flavonoidok?
A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és fõként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg. A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik. A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy fõként az emésztõ- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét. Gátolják a trombózisképzõdést, fokozzák az érfalak rugalmasságát. Kormoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van.
Csökkentik a LDL (“rossz” koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet.
Májvédõ és fényvédõ hatással rendelkeznek.
Gyulladáscsökkentõk, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövõdményeinek kialakulását elõzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.
Mióta ismerjük a Flavonoidokat?
1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsõként mutatták ki, hogy a citrusfélékbõl származó két flavonoid (rutin, naringenin) csökkenti a kapillárisok törékenységét és permeabilitását (áteresztõképességét), ezért elõször a rutint P-vitaminnak nevezték el. Azóta a tudomány több ezer hasonló vegyületet izolált. Mire jók a Flavonoidok? A flavonoidok a szervezet antioxidáns kapacitását növelik, amely képes csökkenteni a szabadgyökök sejteket romboló hatását. Támogatják a védekezõ rendszer optimális mûködését. A vörösszõlõ segítheti az érrendszer optimális mûködését, javíthatja a keringést. Antioxidáns tulajdonsága révén, segíthet megvédeni a sejteket a szabadgyökök romboló hatásától.
A legkisebb antioxidáns a HIDROGÉN: Miért is jó a Hidrogén?
Az oxigénnel lassan elégünk, mégis szükséges. A Hidrogén új tiszta energia, amely lassítja az öregedést! A magas hidrogén tartalom, a redukáló hatást fokozza. A szabadgyökök megkötésének ez a legújabb és legeredményesebb természetes módszere. A redukáló folyamatok a szervezetben, az életmûködések által kiváltott oxidatív stressz miatt kialakult károsodások gátlására is alkalmasak. Amikor a Hidrogén egy szabadgyökkel találkozik az élõ szervezetben, képes annak semlegesítésére. Ezáltal a szabadgyök azonnal elveszíti sejtkárosító hatását. A kutatások eredményeként sikerült nagy mennyiségû aktív Hidrogént oldani a sûrû molekulaszeparált gyümölcskoncentrátumba, így a Hidrogén jól tárolható és a szervezetbe jutva a legkisebb méretû antioxidánsként hatékonyan tudja kifejteni szabadgyök megkötõ hatását. Erõs redukciós képessége van, amely mérhetõ: ORP-400 mV.
Mit jelent, hogy antioxidáns hatás, és mik azok a szabadgyökök?
Egy anyag antioxidáns tulajdonsága a szabadgyököket megkötõ, semlegesítõ képességét jelenti. A szabadgyökök rendkívül instabil és “agresszív” molekulák, amelyek oxidálni próbálják a sejteket. Ha túlzott mértékben vannak jelen a szervezetünkben, létfontosságú biológiai molekulákat -legrosszabb esetben a DNS-t- károsíthatnak. Ezt nevezzük oxidatív stressznek.
ORP érték: Az ORP érték egy oldat oxidációs és redukciós képességét jelzõ szám. Minél alacsonyabb az ORP érték, annál redukálóbb az oldat. A legerõsebb oxidáló anyagok között az oxigén mellett többek között a savas esõ és a klórozott víz is szerepel. A Hidrogén egyedi hatékonysága az antioxidánsok között: A hidrogénnel dúsított különlegesen magas antioxidáns hatású folyadék forradalmi újdonság az étrend-kiegészítõk palettáján. A benne lévõ flavonoidok szabadgyök befogadó hatása és a Hidrogén egyedülálló antioxidáns ereje együtt fejti ki hatását az Ön egészségének védelmében!
Összetevõk:
Vörös szõlõlé szeparátum, feketeszeder lé szeparátum, feketecseresznye lé szeparátum, feketeribizli lé szeparátum, bodza termés velõje, szilvalé szeparátum, kökény termés velõje.
A gyümölcskoncentrátum jelentős mértékben tartalmaz bioflavonoidokat és erős redukciós képessége révén ORP -400 mV értékkel bír.
Mik azok a Flavonoidok?
A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és főként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg. A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik.
A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy főként az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét. Gátolják a trombózisképződést, fokozzák az érfalak rugalmasságát. Kormoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van.
Csökkentik a LDL ("rossz" koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet. Májvédő és fényvédő hatással rendelkeznek. Gyulladáscsökkentők, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövődményeinek kialakulását előzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.
A Flavin7 Prémium termékek emelt polifenol, flavonoid tartalommal rendelkeznek. Magasabb quercetin, illetve rutin tartalmuknak köszönhetően fokozott antioxidáns, illetve gyökbefogó hatással rendelkeznek, melynek következtében még hatékonyabban növelik az erek rugalmasságát, fokozzák a szervezet ellenálló képességét, csökkentik a káros sejtműködés kialakulását a szervezetben.
Polifenol tartalom: 24.000mg/l
Flavonoid tartalom: 18.000mg/l
A flavonoidokról: A fotoszintézisre képes növények igen gazdagok aromás vegyületekben, amelyek nagy csoportját alkotják a flavonoidok, melyek a polifenol típusú vegyületekhez tartoznak. A flavonoidok jelentős farmakológiai, fiziológiai hatásai régóta ismertek és bizonyítottak, de napjainkban is számos élettani és klinikai kutatás folyik, melynek során további pozitív hatásuk nyer igazolást. Kedvező élettani hatásuk közül kiemelhető az antibakteriális, májvédő, vírusellenes hatás, fogszuvasodás gátlás, égés/hámsérülés esetén hámosodás serkentése. A flavonoidok főleg az emésztő- és keringési rendszerben hatnak. Megkötik a szabadgyököket, a sejtfalakban gátolják a zsírsavak oxidációját, csökkentik az LDL koleszterin arányát, azaz mérséklik az érelmeszesedés veszélyét. Kiemelkedően pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre azáltal, hogy növelik az érfalak rugalmasságát, csökkentik a koleszterinszintet, és a vérrög képződést. Védőhatást fejtenek ki a trombózis ellen.
Tápanyagok 100ml-ben:
Össz. polifnol: 4400mg
- Ebből flavonoid: 3399mg
Antocianidin: 20mg
Antioxidáns (ORP): -400mV
Összetevők: Vörös szőlőlé, fekete ribizli lé, feketecseresznye lé, feketeszeder lé, bodza lé, szilvalé, kökény lé, antocianidin (enocianin), édesítőszer: Stevia rebaudiana Bertoni levél extract (Steviol- glikozid 95%, E 960).
Ajánlott napi bevitel: 50ml / 100ml
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.