Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GAL UC-II Porc komplex kapszula 60x

10.019 Ft
Menny.:db
Egységár: 166,98 Ft/db
Cikkszám: 897071
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. május 27.
Szállítási díj: 1.090 Ft
Forgalmazó: GAL Vital Synergytech Kft.
A GAL UC-II Porc-komplex kapszula a II-es típusú kollagének egy különleges, nem denaturált formáját, és egy részben hidrolizált formáját együttesen tartalmazza. A készítmény fogyasztása javasolt aktív sportolóknak, idős embereknek, ízületi problémákkal küzdőknek.

Leírás és Paraméterek

A készítmény autoimmun folyamatokban, valamint az ízületek porcfelszínének sérülése, kopása, helytelen, pl. súrlódó mozgása, vagy egyszerűen csak intenzívebb sport alatti igénybevétele esetén is kiemelkedően hatékony. A termék egyaránt tartalmazza a II-es típusú kollagének egy különleges, nem denaturált formáját, és egy részben hidrolizált formáját is.

UC-II +Chondractiv csirkeporc,Organikus bambusz-kivonat, Curcugreen – Bio-Curcumin
A GAL UC-II® Porc-komplex legfontosabb hatóanyaga az UC-II® néven szabadalmaztatott, nyers csirkeszegyporcból nyert alapanyag. Más porc-kivonatokkal/kollagénekkel szemben a II-es típusú kollagéneket ún. nem denaturálódott (nyers) formában tartalmazza, ráadásul stabilizálva, aminek köszönhetően nem tud se denaturálódni, se megemésztődni az emésztőrendszerben.

Ennek következtében változatlan (nyers) formában képes eljutni a vékonybelünkben található nyirokszerveinkhez, az ún. Peyer-plakkokhoz. Ezáltal a nyirokrendszerünkön keresztül képes befolyásolni az immunműködésünket, és így megállítani a saját porcszöveteink megtámadását, meggátolva az azok elleni antitestek termelését. Ilyen antitestek nemcsak autoimmun ízületi betegségek esetén termelődnek (Rheumatoid arthritis).

Amikor az ízületek porcfelszíne megsérül, kopik, helytelenül mozog (súrlódik), vagy egyszerűen csak intenzívebb sport alatti igénybevétel esetén a porcot alkotó II-es kollagénfehérjék egy kis része denaturálódik, azaz a szervezet számára idegen fehérjék jönnek létre. Ekkor kisebb-nagyobb mértékben antitest-termelés indul meg ezek ellen, így pedig krónikus gyulladás és egyéb problémák alakulhatnak ki.

Mindezekből, illetve számtalan vizsgálat eredményéből is következik, hogy az UC-II® minden típusú ízületi probléma esetén hatásos, autoimmun eredetű ízületi problémák esetén pedig különösen az. Az UC-II®-t számos klinikai vizsgálatban használták nagy sikerrel, 40mg-os dózisban. S bár a 40mg nagyon kevésnek tűnik, embereknél ennyi az optimális dózis minden vizsgálat szerint. Magasabb dózis nem hatékonyabb, sőt… Ez azért van, mert az UCII® „védőoltáshoz” hasonlóan hat az immunrendszerre, a nyirokrendszeren keresztül és nem a hagyományos úton (a porchoz a vérárammal kollagén-peptidek juttatásával, majd ezek porcokba való beépülésével + az ízületi folyadék növelésével).

A készítmény lényege az antitest-termelés leállítása, és így a termék esszenciája az UC-II®, azonban természetesen a gyártók gondoltak az ízület építésére + ízületi kenőanyagának fokozására is, tehát a „hagyományos útvonalra” is: tartalmaz egy Chondractiv® néven szabadalmaztatott másik csirkeszegycsontporc-kivonatot is.

Ez részben hidrolizált (előemésztett) formában tartalmazza a II-es típusú kollagéneket, ám emellett tartalmaz még például hialuronsavat, kondroitint és egyéb aminoglikánokat is, méghozzá a csirkeporc természetes, extra-celluláris mátrixának részeiként, ezért nem hasonlíthatóak össze az izolált hialuronsav- és kondroitin-szulfát-alapanyagokkal. Ez az biztosítja ízületek építő- és kenőanyagát.

A készítményben található organikus bambuszrügyből nyert szilícium, illetve C-vitamin is. Mindkét összetevő támogatja a kollagén-szintézist, és klinikai vizsgálatokban a szilícium jó hatású ízületi problémák esetén. Továbbá az is kiderül vizsgálatokból, hogy a kollagén-peptidek ízületekre gyakorolt pozitív hatását tovább fokozza a vele együtt szedett C-vitamin.

A GAL UC-II Porc-komplex kapszula tartalmaz Curcugreen® teljes spektrumú kurkumakivonatot is, ami különbözik a hagyományos kurkumin-kivonatoktól, mivel a kurkuma-gyökér esszenciaolaját is tartalmazza, aminek köszönhetően a felszívódása min. 7-szeres!

Azonban jelentősen különbözik nem csupán a hagyományos kurkuma-kivonatoktól, de a fokozott felszívódású kurkuma-kivonatoktól is, ugyanis a Curcugreen® a világ egyetlen olyan kurkuma-kivonata, amely a hasznos kurkumin-szintet képes növelni a vérben, és nem a haszontalan vagy kevésbé hasznos bomlástermékeit.

A Curcugreen® 100%-osan zöld-energia felhasználásával készül (napelemek által biztosított energiával), a gyártó saját ültetvényéről származó, vegyszermentesen termesztett kurkumagyökereiből kivonva.

Mikor ajánlott a GAL UC-II Porc-komplex kapszula fogyasztása?
Aktív sportolóknak
Ízületi problémákkal küzdőknek
Idős embereknek
Autoimmun folyamatokban
Ízületek porcfelszínének sérülése, kopása esetén
Ízületek porcfelszínének helytelen mozgása (súrlódás) esetén
Rheumatoid arthritis fennállásakor
Hatóanyagok 1 kapszulában:
C-vitamin (L-aszkorbinsav) 200mg
Csirkeszegyporc-komplex 100mg
UC-II stabilizált csirkeszegyporc-készítmény 40mg
Chondractiv csirkeszegyporc-kivonat 60mg
Organikus bambuszrügy vizes kivonata 33mg
Curcugreen kurkumagyökér-kivonat 10mg

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.