Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lavanid 2 Ringer seboldat 250ml

4.519 Ft
Menny.:db
Egységár: 18,08 Ft/ml
Cikkszám: 438399
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. június 26.
Szállítási díj: 1.290 Ft
Forgalmazó: Izinta

Ringer-oldat (nátrium-klorid, kálium-klorid, kalcium-klorid 2 H2O és injekcióhoz való víz felhasználásával készült izotóniás elektrolitoldat)

Leírás és Paraméterek

Termékleírás
A Lavanid 2 Ringer seboldat (orvostechnikai eszköz) egy Ringer-oldaton alapuló steril, izotóniás seböblítő oldat, amely 0,04% polihexanid tartósítószert tartalmaz. A polihexanid megakadályozza a mikroorganizmusok elszaporodását a kötszerekben és az oldatban.

Összetétel:

Ringer-oldat (nátrium-klorid, kálium-klorid, kalcium-klorid 2 H2O és injekcióhoz való víz felhasználásával készült izotóniás elektrolitoldat), makrogol, 0,02% polihexanid (LAVANID® 1), ill. 0,04% polihexanid (LAVANID® 2).

Javallatok:

Helyi seböblítésre és sebtisztításra, törlők, tamponok és kötszerek átitatására szolgáló oldat.

Ellenjavallatok:

Ne használja a Lavanid seböblítő oldatot a központi idegrendszer teljes területén (beleértve az agyhártyát), a porcok és ízületek területén, a közép- vagy belső fülben, intraperitoneálisan, valamelyik összetevővel szembeni ismert túlérzékenység esetén, terhesség és szoptatás ideje alatt.

Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések:

Kizárólag tiszta oldatot szabad használni! Nem keverhető adalékanyagokkal. Ne sterilizálja újra! Az újrasterilizálás kritikus mértékben megváltoztathatja a termék felhasználhatóságát. A záródugó lehetővé teszi az öblítőoldat aszeptikus kinyerését, pl. egy spike (tüske) segítségével. Alternatív megoldásként a csavaros kupak eltávolítható, és az oldat kiönthető.

Gyógyszerkölcsönhatások:

Más sebkezelő termékekkel való együttes használat esetén ellenőrizni kell a termékek használati utasítását a LAVANID® összetevőivel való esetleges kölcsönhatások ellenőrzése érdekében. A polihexanid összetevő bizonyos gyógyszerekkel szembeni inkompatibilitásából fakadóan ne használja a LAVANID® oldatot anionos anyagokkal (pl. anionos felületaktív anyagokkal vagy anionos gélképzőkkel). A povidon-jódot tartalmazó készítményekkel végzett preoperatív bőrfertőtlenítés után a LAVANID® intraoperatív öblítésre használható. Kerülje a povidon-jodid és a LAVANID® öblítőoldat közvetlen érintkezését a seb felületén.

Mellékhatások:

A polihexanid összetevő allergiás reakciót válthat ki. Egyes esetekben az immunrendszer akut reakcióiról (anafilaxiás reakciókról) is beszámoltak. A felhasználókat és/vagy a pácienseket kérjük, hogy a termék használatával összefüggésben fellépő valamennyi súlyos eseményt jelentsék a gyártónak és az illetékes hatóságoknak.

Az adagolásra vonatkozó tudnivalók, a használat módja és időtartama:

Seböblítésre műtéti beavatkozások alatt, illetve öblítést vagy nedvesítést igénylő diagnosztikai és terápiás eljárások során.

A szavatosságra vonatkozó információk:

A lejárati dátum a címkén található. A lejárati dátum után ne használja fel! Felbontás után minőségét megőrzi: 2 hónap.

Az ártalmatlanításra vonatkozó információk:

A fel nem használt termékek vagy hulladékok ártalmatlanítását a vonatkozó nemzeti előírásoknak megfelelően kell végrehajtani.

Figyelmeztetés: A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.