Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LaxaClean Glicerines mini-klizma felnőtteknek 6x

2.031 Ft
1.855 Ft
176 Ft 9%
Menny.:db
Egységár: 309,17 Ft/db
Gyártó: Supremex Kft.
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 890 Ft

Leírás

A LaxaClean Glicerines mini-klizmát (orvostechnikai eszköz) székrekedés tüneti kezelésére használják. Továbbá a vastagbél kíméletes ürítésére, székrekedés esetére, vagy végbéltükrözést megelőzően. Ezek az egyadagos beöntések könnyen, kényelmesen és kockázat nélkül használhatók. A glicerines mini-klizmák a higiéniás kezelések kiegészítői.

Termékleírás:

A készítmény glicerin alapú egyszer használatos orvostechnikai eszköz, végbélben történő alkalmazásra. A mini-klizma egy lágy falú műanyag ballonból, valamint egy biztonsági kupakkal lezárt kanülből áll. Használat előtt a biztonsági kupakot távolítsa el.

Összetétel:

1 mini-klizma tartalma 5,1 g glycerin, desztilált víz. Egy mini-klizma össztömege 9,0 g.

Mikor használjunk LaxaClean Glicerines mini-klizma:

A glicerines mini-klizmát székrekedés tüneti kezelésére használják. Továbbá a vastagbél kíméletes ürítésére, székrekedés esetére, vagy végbéltükrözést megelőzően. A mini-klizma használata során alkalmazza a jelen használati utasításban leírtakat és tanácsokat.. Az eszköz biztonságos használata érdekében kérje orvosa, gyógyszerésze útmutatását.

A LaxaClean Glicerines mini-klizma hatásmechanizmusa:

Síkosítja a végbelet és ez által elősegíti a székletürítést, serkenti a bélmozgást. A hatásmechanizmust a magas glicerinkoncentrációjú oldat biztosítja. Rektálisan alkalmazva, a magas glicerinkoncentrációjú oldat ozmotikus, higroszkópos hatásánál fogva vizet von el a környező szövetekből, ez által növelve és hígítva a béltartalmat. A végbél falának kitágulása miatt fellépő székelési inger elősegíti az alsó bélszakasz erőlködés nélküli kiürülését.

Mikor ne alkalmazzuk a LaxaClean Glicerines mini-klizmát:

Alhasi fájdalmak, vagy ismeretlen eredetű fájdalmak esetén ne használja a mini-klizmát. Ne alkalmazza gyulladásos eredetű bélbetegségek esetén, úgy, mint: fekélyes vastagbél-gyulladás, Crohn-betegség, alhasi görcs fennállása esetén. Kerülje a mini-klizmák használatát hányinger, hányás vagy véres széklet esetén.

Mellékhatások:

Azon esetekben, ahol korábban bélirritációt vagy bélgyulladást diagnosztizáltak. Amennyiben mellékhatást tapasztal, forduljon orvosához, gyógyszerészéhez. Igen ritka esetben, a glicerines mini-klizma hosszan tartó alkalmazása során, helyi mellékhatások jelentkezhetnek (égő érzés).

Adagolás:

Glicerines mini-klizma felnőtteknek: napi 1 mini-klizma használata ajánlott, vagy kövesse orvosa, gyógyszerésze tanácsát.

Hogyan alkalmazzuk a LaxaClean Glicerines mini-klizmát:

Az adagolás hason fekvő testhelyzetben történjen. Használat előtt távolítsa el a kanül biztonsági kupakját. Kenje be a kanül végét egy-két cseppel a mini-klizma tartalmából és ezt követően óvatosan helyezze be a kanült a végbélnyílásba. A rugalmas ballont összenyomva, annak tartalmát kiürülésig juttassa a végbélbe. A ballont összenyomva tartva, húzza ki az eszközt, majd dobja el.
A legtöbb esetben a hatás azonnal, vagy 10-15 percen belül bekövetkezik. Az eszköz egyszer használatos.

Ezek az egyadagos beöntések könnyen, kényelmesen és kockázat nélkül használhatók. A glicerines mini-klizmák a higiéniás kezelések kiegészítői. A bélműködés normalizálása érdekében, táplálékát egészítse ki rostokkal, folyadékokkal, valamint végezzen rendszeres testmozgást.

Kiszerelés:

A doboz 6 darab mini-klizmát tartalmaz, egyenként 9.0 g

Tárolás:

A mini-klizmák eredeti csomagolásban, 65%-os relatív páratartalom mellett, 5 – 25 °C hőmérsékleten tárolandók.

Fontos figyelmeztetések:

Kizárólag végbélben történő alkalmazásra!
Gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a készítményt! A lejárati idő a hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ne használja egyidejűleg más hashajtókkal együtt – az alkalmazási módjuktól függetlenül
Ne alkalmazza hosszú ideig.
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
Az alkalmazási idő nem haladhatja meg a 10 napot. Amennyiben az alkalmazása ideje alatt a tünetek nem javulnak vagy rosszabbodnak, forduljon orvosához, gyógyszerészéhez.
Amennyiben bármilyen vastag- vagy végbélpanasza van (aranyér, végbélrepedés, stb.) a mini-klizma használatáról előzetesen egyeztessen orvosával.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.