Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LXR C+D Retard Komplex kapszula 60x

3.000 Ft
Menny.:db
Egységár: 50,00 Ft/db
Cikkszám: 340706
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. február 29.
Szállítási díj: 1.290 Ft
Forgalmazó: Biotic Gyógyszerészeti Kft.
A túlzottan nagy dózisú C-vitamin bevitellel szemben, ami hirtelen túl sok C-vitamin bejutását, majd gyors kiürülését jelenti, az LXR C+D RETARD KOMPLEX CITRUS BIOFLAVONOIDOKKAL egész napra biztosítja a C és D-vitaminok ideális mennyiségét.

Leírás és Paraméterek

Az LXR C+D RETARD KOMPLEX CITRUS BIOFLAVONOIDOKKAL különlegessége a 750 mg C-vitamin és az 2500 NE D3-vitamin elnyújtott, és a nap folyamán valóban egyenletes kioldódását biztosító formulájában rejlik, melyet a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetének segítségével fejlesztettünk ki. Új összetételünkbe az immun­rendszer támogatására magasabb C- és D3-vitamin dózisok kerültek, melyet kedvező hatású citrus bioflavonoidokkal egészítettünk ki.

Az Európai Gyógyszerkönyv alapján végzett hivatalos kioldódási vizsgálatok igazolják, hogy az LXR C+D RETARD KOMPLEX-ből a nap folyamán átlagosan 11,6 óra alatt egyenletesen szabadul fel a C-vitamin, a biológiai hasznosulás szempontjából legideálisabb ún. első rendű kinetika alapján. Ez azt jelenti, hogy a készítmény folyamatosan olyan egységekben adja le a hatóanyagot, melynek első adagjai a vérben megfelelő szintre emelik a C-vitamin koncentrációját, majd a hatóanyag később felszabaduló egységei 12 órán keresztül fenntartják ezt az ideális koncentrációt.

Fejlesztésünk nagy előnye, hogy a retard hatást nem szintetikus filmbevonatokkal értük el, hanem kizárólag természetes eredetű gyógyszertechnológiai segédanyagokkal, melyek az emésztőnedvek hatására egy gél állagú struktúrát alakítanak ki a hatóanyag körül. Ez a gélburok egyenletesen kb. 12 óra alatt épül le, és csak kis egységekben engedi ki magából a hatóanyagot, így biztosítva a C-vitamin egyenletes kioldódását. A feleslegesen nagy dózisú C-vitamin bevitellel szemben, ami hirtelen túl sok C-vitamin bejutását, majd gyors kiürülését jelenti, az LXR C+D RETARD KOMPLEX CITRUS BIOFLAVONOIDOKKAL egész napra biztosítja a C és D-vitaminok ideális mennyiségét.

Alábbiakban a C-vitamin retardizáció előnyeiről olvashat bővebben:

A C-vitamin forgalmazók túlzó marketing aktivitása miatt az átlagos (tehát betegség vagy egyéb okból nem megnövekedett) C-vitamin igényű fogyasztók többsége napi szinten felesleges mennyiségekben fogyaszt aszkorbinsavat. A felnőtt szervezet által tárolt C-vitamin mennyiség kb. 1,5-2 g, melynek mindössze 3-4%-át (kb. 80 mg) használja fel a szervezet naponta. A C-vitaminnak ezért 80 mg az egészséges felnőttekre vonatkozó hivatalos napi beviteli referencia értéke (NRV%). Vízoldékony vitaminként persze nagyobb dózisok bevétele sem hordozza magában a túladagolás kockázatát, az indokolatlan napi bevitel azonban a C-vitamin lebomlásának jellemző kémiai állomásai miatt többek közt fokozhatja a vesekövek képződését, főleg alacsony napi folyadékbevitel mellett.

Retardizáció szempontjából valójában az egyszerre bevett adag mennyisége bír kiemelt jelentőséggel.
Két fő ok miatt érdemes a C-vitamin készítmények hatóanyagleadását optimalizálni. Az elsődleges ok, hogy az aszkorbinsav kioldódása a vizes közegben (pl. az emésztőnedvek) pillanatszerű. A nem retard termékekből a bennük foglalt C-vitamin teljes mennyisége azonnal és egyszerre kezd kioldódni, majd felszívódni. Az egyszeri túl nagy dózis nagy része viszont nem fog biológiailag hasznosulni, csak kiválasztódik, elsősorban a vizelet útján.

A biológiai hasznosulás elősegítése adja a második okot, amiért érdemes a C-vitamin termékeket retardizálni. Nagyságrendileg ugyanis 100-150 mg aszkorbinsav szájon át történő bevételével már kialakul a vérben elérhető maximális C-vitamin koncentráció, amelyet szájon át történő adagolással tovább emelni egész egyszerűen nem lehet, akármekkora mennyiségű C-vitamint is nyeljünk le egyszerre. Nem retard termék esetén az e feletti adagok kis része raktározódik, nagyobb része pedig lebomlik és terheli a kiválasztórendszert. Pár órán belül a vizeletben megjelennek a kiválasztott aszkorbinsav bomlástermékei. Emiatt nem retard termékekkel optimális C-vitamin pótlás csak kb. 4 óránkénti újbóli bevétellel lehetséges, a hatóanyag nagyobb része viszont biológiailag nem hasznosul.

A retard készítmények előnye, hogy az ideális technológia eleve csak olyan egységekben adja le a hatóanyagot, mely az optimális szintre emeli a vérkoncentrációt, majd a később felszabaduló hatóanyagegységek fenntartják azt. A retard készítmények a nem retard termékekhez képest kisebb napi adagokkal képesek biztosítani a szervezet C-vitamin szükségletét. Kevésbé terhelik a kiválasztórendszert, mert a hatóanyag nagyobb aránya hasznosul.

Farmakokinetikai (a hatóanyag szervezeten belüli hasznosulását vizsgáló gyógyszertani szakág) alapon megítélve pl. egy 750 mg egyenletes kioldódású retard C-vitamin a gyakorlatban kedvezőbb farmakológiai hatást képvisel, mint az akár a 750 mg-ot meghaladó nem retard dózisok 4 óránkénti újbóli bevétele, mivel utóbbi hirtelen túl sok C-vitamin bejutását, majd gyors kiürülését jelenti.

Hatóanyagok mennyisége és összetevők:
Hatóanyagok 1 kapszulában NRV %
C-vitamin 750 mg 937 %
D-vitamin 62,5 mcg
(2500 NE)
1250 %
Grapefruit mag kivonat,
melyben citrus bioflavonoid 90%
50 mg
45 mg

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.

Összetevők: C-vitamin (aszkorbinsav), kapszula anyaga: zselatin, glükomannán, grapefruit (Citrus paradisi) mag kivonat (90% citrus bioflavonoid), D-vitamin (kolekalciferol)

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

Hatóanyagok jellemzői:

C-vitamin: A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a fogak és a fogíny normál állapotának, valamint az erek, a porcok és a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, és a normál csontozat fenntartásához. A C-vitamin hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához és fokozza a vas felszívódását.

D3-vitamin:A D3-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához és hasznosulásához, a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, szerepet játszik a sejtosztódásban. Hozzájárul az egészséges csontozat és a normál fogazat, valamint az egészséges izomfunkció fenntartásához.

Alkalmazás:

Az LXR C+D RETARD KOMPLEX CITRUS BIOFLAVONOIDOKKAL étrend-kiegészítő készítmény szokásos adagja felnőtteknek napi 1 kapszula.

Miért válassza ezt a készítményt?
  • Magyar gyógyszerészek által kifejlesztett, egyedülálló receptúra szerint készül.
  • Magasabb dózisú és egymás hatását fokozó hatóanyagokból tevődik össze.
  • Magyarországon, GMP minősített (gyógyszergyártás nemzetközi minőségbiztosítási rendszere) üzemben készül.
  • A gyártás folyamata minőségbiztosító gyógyszerész által ellenőrzött.
  • A készítmény analitikai és tisztasági vizsgálatait egyetemi és nemzetközi akkreditált laborokban végzik.
  • Kizárólag gyógyszertárakban, a gyógyszerész szakmai támogatásával kerül forgalomba.
Figyelmeztetések:

Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
Ne használja a készítményt az összetevők bármelyikével szembeni ismert allergia esetén!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Hivatkozások:

1. Jelentés – Kapszula hatóanyag kioldódás vizsgálatáról. 2017. 06. 16. Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet.
2. Ann Intern Med. 2004 Apr 6;140(7):533-7. Vitamin C pharmacokinetics: implications for oral and intravenous use. Padayatty SJ1, Sun H, Wang Y, Riordan HD, Hewitt SM, Katz A, Wesley RA, Levine M.
3. P R Health Sci J. 2008 Mar;27(1):7-19. Pharmacokinetics of vitamin C: insights into the oral and intravenous administration of ascorbate. Duconge J1, Miranda-Massari JR, Gonzalez MJ, Jackson JA, Warnock W, Riordan NH.
4. Proc Natl Acad Sci U S A. 1996 Apr 16; 93(8): 3704–3709. PMCID: PMC39676 Vitamin C pharmacokinetics in healthy volunteers: evidence for a recommended dietary allowance. M Levine, C Conry-Cantilena, Y Wang, R W Welch, P W Washko, K R Dhariwal, J B Park, A Lazarev, J F Graumlich, J King, and L R Cantilena.

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.