Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LXR Glükozamin Komplex kapszula 120x

5.499 Ft
Menny.:db
Egységár: 45,83 Ft/db
Cikkszám: 126468
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. április 26.
Szállítási díj: 1.290 Ft
Forgalmazó: Biotic Gyógyszerészeti Kft.
Optimális összetétel az ízületek védelmére. Szedése javasolt, ha ízületi betegség vagy fokozott megterhelés következtében ízületi porckárosodás alakult ki, vagy ha ennek veszélye fokozottan fennáll.

Leírás és Paraméterek

Az LXR GLÜKÓZAMIN KOMPLEX az ízületek védelmére fejlesztett összetétel, mely egy készítményben tartalmazza a glükóz¬amin-szulfátot, a kondroitin-szulfátot és az MSM-et. A kombinációt C- és D3-vitamin, valamint mangán egészíti ki.
Szervezetünkben a glükózamin és a kondroitin mennyisége az életkor előre¬haladtával folyamatosan csökken. Emiatt ezen hatóanyagok optimális mennyiségben történő preventív jellegű étrendi pótlása kifejezetten hasznos már a középkorosztály, illetve a fiatal sportolók számára is. A glükózamin és kondroitin esetében nem a feleslegesen magas dózisok rövidtávú alkalmazása, hanem a jól időzített preventív gondoskodás, illetve ezen hatóanyagok ideális napi adagokban történő, minimum 3 hónapig tartó kúraszerű vagy tartósabb pótlása javasolt.
Az LXR Glükózamin Komplex nagy előnye, hogy az életkorhoz és az ízületi állapothoz lehet igazítani a napi adagolást. A készítmény hatása fokozható az LXR Hialuronsav Komplex egyidejű kombinált használatával.

Hatóanyagok mennyisége:
Hatóanyagok 1 kapszulában NRV% 3 kapszulában NRV%
Glükózamin-szulfát 500 mg – 1500 mg –
Kondroitin-szulfát 100 mg – 300 mg –
MSM (metil-szulfonil-metán) 100 mg – 300 mg –
C-vitamin 30 mg 37,5% 90 mg 112,5%
D3-vitamin 12,5 mcg (500 NE) 250% 37,5 mcg (1500 NE) 750%
Mangán 0,7 mg 35% 2,1 mg 105%
NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.
Összetevők: Glükózamin-szulfát-2 KCl, kapszula anyaga: zselatin, kondroitin-szulfát, MSM, C-vitamin (aszkorbinsav), mangán-glükonát, D3-vitamin (kolekalciferol)
Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

Hatóanyagok jellemzői:
Glükózamin-szulfát, kondroitin-szulfát**: A glükózamin-szulfát és a kondroitin-szulfát segítik az ízületi porc szerkezetének és normál funkciójának fenntartását, regenerálódását, valamint csökkentik az ízületi gyulladást és a fájdalmat.
MSM**: A metil-szulfonil-metán ként tartalmaz, segíti az ízületi gyulladás megelőzését, a kialakult gyulladás csökkenését.
C-vitamin: A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
D3-vitamin***: A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat és az egészséges izomfunkció fenntartásához.
Mangán: A mangán hozzájárul a normál kötőszövetképződéshez és a normál csontozat fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Alkalmazás:
Az LXR GLÜKÓZAMIN KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény szokásos adagja fiatalok, sportolók, középkorosztály számára: naponta 1-2×1, idősebbek, ízületi sérültek esetén: napi 2-3×1 kapszula. A készítmény alkalmazása legalább 3 hónapig javasolt!

Miért válassza ezt a készítményt?
• Magyar gyógyszerészek által kifejlesztett, egyedülálló receptúra szerint készül.
• Magasabb dózisú és egymás hatását fokozó hatóanyagokból tevődik össze.
• Magyarországon, GMP minősített (gyógyszergyártás nemzetközi minőségbiztosítási rendszere) üzemben készül.
• A gyártás folyamata minőségbiztosító gyógyszerész által ellenőrzött.
• A készítmény analitikai és tisztasági vizsgálatait egyetemi és nemzetközi akkreditált laborokban végzik.
• Kizárólag gyógyszertárakban, a gyógyszerész szakmai támogatásával kerül forgalomba.

Figyelmeztetések:
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva tárolandó!
Tengeri kagylókra és/vagy rákfélékre allergiások a készítményt nem szedhetik!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hivatkozások:
* 1. Ann Pharmacother. 2005 Jun;39(6):1080-7. Epub 2005 Apr 26. Glucosamine long-term treatment and the progression of knee osteoarthritis: systematic review of randomized controlled trials. Poolsup N1, Suthisisang C, Channark P, Kittikulsuth W.
2. Ann Rheum Dis. 2014 Jan 6. doi: 10.1136/annrheumdis-2013-203954. Glucosamine and chondroitin for knee osteoarthritis: a double-blind randomised placebo-controlled clinical trial evaluating single and combination regimens. Fransen M1, Agaliotis M, Nairn L, Votrubec M, Bridgett L, Su S, Jan S, March L, Edmonds J, Norton R, Woodward M, Day R; on behalf of the LEGS study collaborative group.
** S. Vidyasagar, P. Mukhyaprana, et al.: Efficacy and Tolerability of Glucosamine Chondroitin Sulphate – Methyl Sulfonyl Methane (MSM) in Osteoarthritis of Knee in Indian Patients, IJPT, vol. 3., no. 2. (2004), pp. 61-65.
** M. Falah, G. Nierenberg, M. Soudry, et. al.: Treatment of articular cartilage lesions of the knee, International Ortopaedics, 34 (2010), pp. 621-630.
** V. Šimáneka, V. Křen, et al. : The efficacy of glucosamine and chondroitin sulfate in the treatment of osteoarthritis: are these saccharides drugs or nutraceuticals?, Biomed, 149 (1), (2005), pp. 51-56.
*** A BIZOTTSÁG 432/2012/EU RENDELETE (2012. május 16.) a nem a betegségek kockázatának csökkentését, illetve a gyermekek fejlődését és egészségét érintő, élelmiszerekkel kapcsolatos, egészségre vonatkozó, engedélyezett állítások jegyzékének megállapításáról.

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.