Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vitamin Station Streptococcus A gyorsteszt 1x

5.829 Ft
Menny.:db
Egységár: 5.829,00 Ft/db
Cikkszám: 573516
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. február 29.
Szállítási díj: 1.290 Ft
Forgalmazó: Vitamin Station
A legtöbb torokfertőzést vírus okozza, ilyenkor az antibiotikum használata nem szükséges. Bakteriális torokgyulladás esetén azonban a gyógyszeres kezelés indokolt lehet.

Leírás és Paraméterek

A legtöbb torokfertőzést vírus okozza, ilyenkor az antibiotikum használata nem szükséges. Bakteriális torokgyulladás esetén azonban a gyógyszeres kezelés indokolt lehet.
• A Streptococcus A gyorsteszt segítségével rövid időn belül megállapítható, hogy a torokfertőzést A-strep baktérium vagy más kórokozó (általában vírus) okozza. Így az antibiotikum kezelés időben elkezdhető ill. elkerülhető.
• Otthon elvégezhető gyorsteszt torokváladékból torokfertőzés esetén.

STREPTOCOCCUS A GYORSTESZT
Önellenőrzésre szolgáló gyorsteszt az A csoportú béta hemolizáló Streptococcus baktérium kimutatására torokfertőzés esetén.
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK
Az A csoportú béta hemolizáló Streptococcus (más néven: Streptococcus pyogenes) az akut torokgyulladás leggyakoribb bakteriális oka, amely olyan bőrfertőzésekért is felelős, mint például az ótvar (impetigo) és az orbánc (erysipelas). A legtöbb torokgyulladást vírusfertőzés okozza, amely magától, antibiotikum kezelés nélkül is rendeződik, ezért az ilyen kezelés felesleges lenne. Bár az A-strep torokfertőzések esetenként néhány napon belül terápia nélkül gyógyulnak, az orvosok a másodlagos, néha súlyos szövődmények (pl. reumás láz vagy akut glomerulonephritis) megelőzése érdekében antibiotikumot írnak fel.
A Streptococcus A gyorsteszt egy speciális immunológiai teszt, amely a torokfertőzést okozó A csoportú béta hemolizáló Streptococcus baktérium kimutatására alkalmas. Segítségével rövid időn belül megállapítható, hogy a torokfertőzést A-strep baktérium vagy más korokozó (általában vírus) okozza, amely nem igényel antibiotikum kezelést.
ISMERTETŐ
A doboz a teszt elvégzéséhez szükséges eszközöket tartalmazza. Ne egyél, ne igyál vagy ne dohányozz a termék használata közben. A használat után moss alaposan kezet.
MIT TARTALMAZ A DOBOZ?
A védőtasakot csak akkor nyisd fel, ha mindent előkészítettél a teszt elvégzéséhez! A páraelszívó párnát ártalmatlanítani kell.
- 1 db steril mintavételi pálca
- 1 db steril nyelvleszorító fa spatula
- 1 db 1-es extrakciós oldatot tartalmazó üveg (kék kupak): 1 ml (Lenyelve ártalmas)
- 1 db 2-es extrakciós oldatot tartalmazó üveg (zöld kupak): 1 ml
- 1 db üres műanyag kémcső
- 1 db kémcsőtartó szivacs
- 1 db használati utasítás
HASZNÁLATI UTASÍTÁS
- A teszt elvégzése mindig megfelelő előkészítéssel kezdődik
1. Helyezd a doboz tartalmát egy tiszta, száraz, lapos felületre (pl. asztal). Kövesd az alábbi lépéseket:
2. Alaposan moss kezet szappannal és meleg vízzel.
3. Helyezd a műanyag kémcsövet a kémcsőtartó szivacson kialakított nyílások egyikébe
- Mintavétel a mintavételi pálca segítségével
4. Vegyél mintát a torokból a dobozban található mintavételi pálca és nyelvleszorító spatula segítségével:
a) Nyisd ki a nyelvleszorítót tartalmazó csomagolást, vedd ki és helyezd magad mellé.
b) Nyisd ki a mintavételi pálca csomagolását, és vedd ki a műanyag fogantyúnál fogva. Ne érj kézzel a nedvszívó vattával ellátott végéhez.
c) Állj egy tükör elé, hajtsd hátra a fejed, majd nyisd minél nagyobbra a szád.
d) Tartsd a nyelvleszorító spatulát az egyik kezedben, nyomd le a nyelved, majd a másik kezedben tartott mintavételi pálca puha vattás végével dörzsöld végig a torkod hátsó részét, a mandulák körül és a kivörösödött, fájdalmas területeket (nyelvcsap, lágy szájpadlás). Természetesen mást is megkérhetsz, hogy segítsen a mintavételben.
- Az eljárás
A mintavétel után helyezd a mintavételi pálca nedvszívó vattával ellátott végét a kémcsőtartó szivacsba helyezett műanyag kémcsőbe
6. Előbb nyisd ki a kék kupakkal ellátott fiolát (csak a kék színű részét csavard ki a kupaknak, a fehér színű részét hagyd szorosan lezárva), amely az 1 es extrakciós oldatot tartalmazza, adagolj 6 cseppet a csőbe, majd zárd le a fiolát
7. Ezt követően nyisd ki a zöld kupakkal ellátott fiolát (csak a zöld színű részét csavard ki a kupaknak, a fehér színű részét hagyd szorosan lezárva), amely a 2 es extrakciós oldatot tartalmazza, adagolj 6 cseppet a csőbe, majd zárd le a fiolát
8. A mintavételi pálcát a műanyag fogantyúnál fogva tartsd, majd a cső falához nyomva többször (kb. tízszer) forgasd meg, hogy összekeverd az oldatot. Hagyd a a puha vattás végét a csőben legalább 2, de legfeljebb 5 percig
9. Az öt perc letelte után vedd ki a kémcsövet a szivacs tartóból (a mintavételi pálcát és az oldatot a csőben kell hagyni), és a műanyag kémcső összenyomásával szorítsd ki az oldatot a mintavételi pálca vattával ellátott végéből (miközben a mintavételi pálcát lassan kihúzod a kémcsőből). Dobd a mintavételi pálcát a megfelelő hulladéktartályba, majd tedd a kivonatokat tartalmazó kémcsövet a szivacs egyik nyílásába.
10. Nyisd ki az alumínium védőtasakot, a csíkot a kék végénél fogd meg, majd helyezd a kivonatokat tartalmazó kémcsőbe. Hagyd a csőben 5 -10 percig, amíg a reakciók lezajlanak
11. 5 -10 perc elteltével olvasd le az eredményt. Ne értékeld a tesztet 10 perc eltelte után.
AZ EREDMÉNY KIÉRTÉKELÉSE
1. Pozitív eredmény:
Két (2) piros/vörös csík jelenik meg a tesztcsíkon. A csíkok színerőssége eltérő lehet. Az eredmény pozitív és azt jelenti, hogy a torokminta A-strep baktériumokat tartalmaz. Ebben az esetben keresd fel orvosod
2. Negatív eredmény:
Csak egy (1) vörös csík (kontrollcsík) jelenik meg a tesztcsík kék színű vége mellett. Az eredmény negatív, és azt jelenti, hogy a torokminta nem tartalmaz A-strep baktériumokat vagy azok mennyisége még nem elég magas a kimutatáshoz.
3. Érvénytelen eredmény:
Ha egyetlen elszíneződött csík sem látható a tesztcsík kék színű vége mellett (kontrollcsík), az eredmény érvénytelen. Ebben az esetben a tesztet egy új gyorsteszttel és új torokmintával meg kell ismételni.

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.