Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vitamin Station Szifilisz gyorsteszt 1x

5.729 Ft
Menny.:db
Egységár: 5.729,00 Ft/db
Cikkszám: 618216
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. február 29.
Szállítási díj: 1.290 Ft
Forgalmazó: Vitamin Station
Időben történő diagnózissal és a gyógykezelés mielőbbi megkezdésével megelőzhetők a súlyosabb tünetek.

Leírás és Paraméterek

SZIFILISZ GYORSTESZT
• egyszerű, gyors használat,
• azonnali eredmény, egy csepp vérből,
• otthon, diszkréten, bárki által elvégezhető,
• megbízható, 97 %-os pontosság,
• eredmény 10 perc alatt,
• egészségpénztárban elszámolható termék

MI A SZIFILISZ?
A szifilisz, más néven vérbaj egy szexuális úton terjedő fertőzés, melyet a Treponema Pallidum nevű kórokozó okoz.
A szifilisznek több különböző stádiuma van. Az egyes stádiumokban eltérő tünetek jelennek meg. A kezdeti szakaszban jellemzően fekélyek alakulnak ki, majd a későbbiekben bőrkiütések jelennek meg, melyet általában hosszú lappangási időszak követ. A nyirokcsomók megduzzadhatnak, fejfájás, csontfájdalom, láz, gyengeség kísérheti a fertőzést. A kezeletlen szifilisz a végső stádiumban szív- és érrendszeri problémákat és a központi idegrendszer károsodását (neuroszifiliszt) idézhet elő.
A szifilisz tünetei összegezve:
• fekélyek (nemi szerveken, végbél környékén, szájon)
• a lágyéki nyirokcsomók megnagyobbodhatnak
• bőrkiütések a teljes testen (laposak vagy enyhén kiemelkedőek a bőrből)
• szív- és érrendszeri károsodás (pl. szívbillentyű zavar)
• idegrendszeri károsodás (agysorvadás, gerincvelő pusztulás, mozgászavar, szellemi leépülés)
A szifiliszt kiváltó Treponema pallidum (TP) nevű spirális alakú kórokozó leggyakrabban szexuális érintkezéssel terjed, de okozhat megbetegedést méhen belüli fertőzés vagy vérátömlesztéskor kapott fertőzött vér is.
Mesterséges táptalajon, laboratóriumi körülmények között gyakorlatilag lehetetlen kitenyészteni a kórokozót, ezért a diagnózist akkor állítják fel, ha a vérben kimutathatók a fertőzést követően gyorsan megjelenő antitestek. A szifilisz gyorsteszt egy erősen specifikus immunológiai gyorsteszt, amely az anti TP antitestek kimutatására szolgál ujjbegyből vett vérmintából.
Hogyan működik a szifilisz gyorsteszt?
Amennyiben a szervezetben jelen van a TP kórokozó, az immunrendszer erre specifikus antitesteket termel. Ezek az antitestek képesek felismerni a spirális alakú kórokozókat és hozzájuk tapadnak. A szifilisz gyorsteszt specifikusan ezeket az antitesteket képes kimutatni a vérből, így a spirális alakú kórokozó jelenlétét bizonyítja. A szifilisz gyorstesztet a fertőzésre utaló jelek, különösen fekélyek és szifiliszes bőrkiütés esetén érdemes elvégezni. A teszt bármely napszakban elvégezhető.
Hogyan terjed a szifilisz?
A sziflilisz szexuális úton terjed. A levegőben, illetve a fertőzött ember által használt tárgyakkal nem.
Megelőzhető a sziflilisz?
Monogám párkapcsolattal általában megelőzhető. Az óvszer használata is csökkenti a fertőzés elkapásának lehetőségét, de nem nyújt 100%-os védelmet, mivel fertőzött testnedvekkel (pl. nyál, sperma) is átjuthat a partner szervezetébe a kórokozó. Intravénás kábítószert használók esetén a közös tűhasználat is okozhat fertőzést.
Gyógyítható a szifilisz?
A fertőzés megfelelő kezelés mellett és időben történő felismerés esetén gyógyítható. A kezeléshez penicillint használnak.
Mit tartalmaz a Szifilisz gyorsteszt?
A doboz a teszt elvégzéséhez szükséges eszközöket tartalmazza, mint:
1 db lezárt alumínium tasak, benne:
• 1 db tesztkazetta
• 1 db műanyag pipetta
• 1 db páraelszívó párna
A dobozban található még:
• 1db steril ujjbegyszúró lándzsa a vérvételhez
• 1 db 1 ml puffer oldatot tartalmazó cseppentő fiola
• 1 db használati utasítás
• 1 db alkoholos törlőkendőt.
A Szifilisz gyorsteszt CE minősítéssel rendelkezik!
FIGYELEM: Az alumínium tasakot csak akkor nyissuk fel, ha mindent előkészítettünk a teszt elvégzéséhez! A páraelszívó párna nem vesz részt a tesztelési folyamatban.

Hogyan kell használni a Szifilisz tesztet?
1. Mossunk kezet szappannal, és öblítsük le tiszta vízzel!
2. Tépjük fel a védőcsomagolást (a bemetszésnél) és vegyük ki belőle a tesztet és a pipettát, majd dobjuk ki mind az alumínium-, mind a páraelszívó tasakokat!
3. Nyomjuk be a vérvételi lándzsa kis narancssárga biztonsági fülecskéjét a lándzsa belseje felé, amíg egy kattanást nem hallunk, jelezvén, hogy az eszköz aktiválva van.
4. Távolítsa el a narancssárga biztonsági fülecskét egy csavaró mozdulattal.
5. Tisztítsuk le valamelyik ujjhegyünket egy alkoholos vattával. Masszírozza az ujjbegyet lefelé, hogy megteljen vérrel.
6. Erősen szorítsuk a lándzsát, a képen látható módon, a letisztított ujjbegyhez. Nyomjuk meg a kioldó gombot.
7. A lándzsa hegye a szúrást követően automatikusan és biztonságosan visszaugrik a helyére. Ne használjuk fel többször a lándzsát!
8. Masszírozzuk a megszúrt ujjbegyet a vér kibuggyanásáig.
9. Tartsuk a pipettát a vércsepphez, és engedjük, hogy a vér beszívódjon a pipettába a jelzett vonalig. Ne nyomjuk közben össze a pipetta végét! Ha nem éri el a vér a jelzést, masszírozzuk újra az ujjbegyet, hogy még egy kis mintát nyerjünk. Amennyire lehetséges, törekedjünk a légbuborék elkerüléséhez.
10. Cseppentsük a vérmintát a pipetta összenyomásával a tesztkazetta kerek mintagyűjtő ablakába.
11. Várjunk, amíg a vér felszívódik a mintaablakból, majd cseppentsünk 4-5 cseppet a pufferoldatot tartalmazó fiolából ugyanoda. Hagyjuk a tesztkazettát vízszintesen és ne mozgassuk azt.
12. Az eredményt 10 és 15 perc között olvassuk le. Ne értékeljük a tesztet 10 percen belül és 15 perc eltelte után!
EREDMÉNY KIÉRTÉKELÉSE
A megjelenő csíkok színintenzitása nem befolyásolja az eredményt!
Sziflilisz teszt negatív eredmény
Csak egy csík jelenik meg a kontrollfelületen, a C jelzés alatt. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a vizsgált vérminta nem tartalmaz anti TP antitesteket.
Sziflilisz teszt pozitív eredmény
Két csík jelenik meg a kontrollfelületen: a T és a C jelzések alatt (nem számít, ha az egyik halványabb, mint a másik). Ez az eredmény azt jelenti, hogy a vizsgált vérminta tartalmaz anti TP antitesteket. Pozitív eredmény esetén keressük fel orvosunkat!
Szifilisz teszt érvénytelen eredmény
Érvénytelen eredménynek számít, ha egyetlen csík sem jelenik meg a kontrollfelületen, illetve, ha csak a T jelzés alatt látható elszíneződött csík. Mindkét esetben értékelhetetlen a teszt, javasolt egy új gyorsteszttel Sziflilisz teszt érvénytelen eredménymegismételni a vizsgálatot.
Ha felmerül a gyanú a fertőzésre teszteld magad minél hamarabb! A Szifilisz gyorsteszttel kényelmesen, gyorsan, diszkréten tesztelhetsz.
Ne feledd, minél előbb derül fény egy esetleges fertőzésre, a gyógykezelése annál hamarabb megkezdhető, és így elkerülhetőek a súlyosabb tünetek illetve a továbbfertőzés is.

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.