Leírás
A kor előrehaladtával ízületeink rugalmassága, terhelhetősége csökkenhet, ez sokszor kihat a mindennapi életvitelünkre. Különösen igaz ez -kortól függetlenül- fokozott fizikai aktivitás, sportolás esetén. Ilyenkor szervezetünknek is több tápanyagra van szüksége, akárcsak ízületeinknek több építőelemre.
A jól oldódó, kizárólag nádcukorral édesített, jóízű italpor a porcok és ízületek természetes alkotóit gondosan válogatott arányban és nagydózisban biztosítja. Gyógynövény hatóanyagai közül a Kurkuma és az Ördögcsáklya (a készítmény standardizált hatóanyagok formájában tartalmazza ezeket) segítenek az ízületek mozgékonyságának és rugalmasságának megőrzésében. Italporunk I. és II típusú kollagént egyaránt tartalmaz, ezért a csontok, ínak és szalagok, valamint az ízűletek és a porcok értékes építőanyagainak étrendi-kiegészítésére egyaránt ajánljuk, különösen fokozott fizikai aktivitás esetén, valamint idősebbek életminőségének fenntartására.
Összetevői közül:
az I. típusú kollagén a bőr, csontok, inak és a szalagok nélkülözhetetlen vázanyaga
a II. típusú kollagén az ízületek és a porcok építőköve
a Hyaluronsav nagy vízmegkötő-képességű természetes anyag, elsősorban az ízületi folyadék megtartásában van szerepe.
a Kurkuma és az Ördögcsáklya gyógynövények segítenek az ízületek mozgékonyságának és rugalmasságának megőrzésében
a C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez, ezen keresztül a porcok és a csontozat megfelelő állapotának fenntartásához
a kondroitin, MSM és glükózamin a porcszövetek és az ízületek természetes alkotói
Javasolt fogyasztás: az ajánlott napi adag (1,5 adagolókanál/18 g) italport alapos keverés mellett oldja fel 2,5-3,5 dl hideg vízben (ízlés szerint tovább hígítható, ez nincs hatással a hatóanyag-tartalomra) és lehetőleg étkezés után fogyassza el. Folyamatos fogyasztását 2-3 hónapig ajánljuk, ezt követően tartson 2 hét szünetet!
Hasznos tipp: jéghidegen a legfinomabb! A tökéletes oldódás érdekében a pohárba kimért italporhoz folyamatos keverés mellett adagolja a vizet, vagy használjon shakert.