Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Laluset Plus krém 25g

2.418 Ft
Menny.:db
Cikkszám: IB012
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Gyártó: IBSA
Az Ialuset Plus krém fertőzött és égett seb kezelésére, bakteriális eredetű bőrbetegségekre, illetve olyan esetekben javasolt, amikor másodlagos fertőzés kialakulása könnyen bekövetkezhet.

Leírás és Paraméterek

Az Ialuset Plus krém hialuronsav és ezüst-szulfadiazin alapú készítmény. Az Ialuset Plus krém fertőzött és égett seb kezelésére, bakteriális eredetű bőrbetegségekre, illetve olyan esetekben javasolt, amikor másodlagos fertőzés kialakulása könnyen bekövetkezhet.

Hatóanyag: hialuronsav + ezüst-szulfadiazin

Tulajdonságok:

A hialuronsav a bőr egyik alapösszetevője. A gyógyulás minden fázisában szerepe van. Felgyorsítja a gyógyulást, és a sérült bőr hámjának újraképződését. Nagy vízmegkötő képessége révén a szöveti újraképződési folyamatok számára kedvező nedves közeget biztosít. Az Ialuset Plus krémben lévő hialuronsavat bio-fermentációval állították elő.

Az ezüst-szulfadiazin összetevő erős antimikróbás hatással rendelkezik, leginkább a Gram- negatív baktériumok ellen.

Javallat:

Az Ialuset Plus krém fertőzött és égett seb kezelésére, bakteriális eredetű bőrbetegségekre, illetve olyan esetekben javasolt, amikor másodlagos fertőzés kialakulása könnyen bekövetkezhet.

Használat:

A seb megtisztítása és fertőtlenítése után a krémet 2-3 mm vastagon közvetlenül a sebre kell tenni. Alternatív megoldásként a krémet a steril gézlapra lehet kenni, majd a gézlap sebre helyezése után a géz rögzítése a seb megfelelő kötözésével történik.

Minden kezelés előtt javasolt a seb fiziológiás oldattal történő megtisztítása. Naponta egyszer kell alkalmazni a teljes sebgyógyulásig. A krém tiszta csapvízzel távolítható el.

A seb és égés gyógyulásának folyamatát az orvosnak kell értékelnie. A kezelés teljes ideje ne legyen több egy hónapnál.

Összetevők:

A krém tartalmaz 0,2% hialuronsavat (nátriumsó formájában), és 1% ezüst-szulfadiazint. Egyéb összetevők: olajsav-decilészter (ceteraril-alkohol, nátrium-lauril-szulfát és nátrium- cetearil-szulfát), Makrogol, folyékony szorbitol, glicerin és víz.

Nem kívánt hatások:

Ritkán előfordulhat helyi túlérzékenységi reakció, mint pl. ekcéma.

Ellenjavallatok:

Ismert általános vagy helyi túlérzékenység a szulfadiazinra (kontakt ekcéma). Túlérzékenység bármely összetevőre.
Megfelelő adatok hiányában az Ialuset Plus krém használata ellenjavallt a terhesség végén, szoptatás során, újszülötteknél és koraszülötteknél.
Forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészhez ha bármilyen nem kívánt hatást tapasztal, akkor is ha az nem szerepel a felsorolásában.

Előzetes figyelmeztetések:

A seb, az égés és a környező bőrterület tisztítására és fertőtlenítésére megfelelő módszert alkalmazzon! Az ialuset plus krém enzimes lemosókkal történő együtt használata nem került értékelésre.
Ügyeljen, hogy az ialuset® plus krémmel kezelt területet ne érje napfény (a fényérzékenység kockázata miatt)! Elszíneződés jelenhet meg a sebágyon, ami egyszerű lemosással eltávolítható.
Vese – vagy májbetegség esetén nyílt seben ne alkalmazza!
Gyermekektől távol tartandó!
Szájon át nem alkalmazható! Csak külsőleg!
Figyeljen arra, hogy a tubus ne érintkezzen közvetlenül a sebbel!
Minden használat után figyelmesen helyezze vissza a kupakot!
Ne alkalmazza, ha sérült a közvetlen csomagolás!
A lejárt, vagy fel nem használt terméket ne dobja el. Vigye vissza a patikába, hogy a megsemmisítése megfelelő legyen.
Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.